Lakossági Fórumok

Az elmúlt közel másfél évtized hagyományainak megfelelően folytatjuk a lakosság körében – országosan eddig közel 600 alkalommal – szervezett lakossági fórumok megtartását az időszerű biztonságpolitikai témákban – külön ütemterv alapján.

Formái:

  • Időszerű honvédelmi és biztonságpolitikai kérdésekről, valamint hazánk első EU-elnökségének biztonságpolitikai aspektusairól – külön projekt alapján.
  • Magyarország biztonsági környezete címmel – folytatva az MH alakulatainál négy alkalommal ill. a HEMO-kban többször megrendezett – lakossági fórumok szervezése.
  • Ifjúsági fórumok (előadás és vetélkedő) BIZTONSÁG – HONVÉDELEM – HAZAFISÁG címmel a középiskolás diákok és a felnőttoktatás hallgatói körében (EFOTT) – a TIT HABE Ifjúsági Tagozat szervezésében.

Előadások és lakossági fórumok megtartására került sor a TIT HABE és 11 megye védelmi bizottságának szervezésében a megyei és helyi védelmi bizottságok, polgármesterek és jegyzők, valamint referensek felkészítése keretében Magyarország biztonsági környezete, A kormányzati koordináció szerepe a biztonsági kihívások kezelésének tükrében, Kritikus infrastruktúrák védelme, Állampolgári és honvédelmi felelősség a védelmi igazgatás rendszerében címmel.

A roadshow megszervezését a HM VH, az MVSZ és a BM OKF támogatta.